עונת האביב זאת התקופה שבה שומעים הכי הרבה את המושג "ניקוי רעלים".
מבחינה מסורתית, האביב היא העונה המתאימה ביותר להגברת פינוי רעלים מהגוף משום שהיא מסמלת הפריחה וההתחדשות. עם זאת, חשוב לדעת שהגוף שלנו מנקה רעלים באופן שוטף, זאת הברירת מחדל הטבעית שלו. החיים המודרנים שלנו חושפים אותנו להמון רעלים, זיהומים, כימיקליים הנכנסים ומצטברים אצלינו בגוף. לחצים, רגשות קשים וקונפליקטים פנימיים גם הם נחשבים לרעלים שמשפיעים עלינו. הגוף עצמו יוצר רעלים ע"י תהליכים מטאבוליים של פירוק חומרים כמו הורמונים, שומנים, חומצות שתן, חיידקים ועוד. מנגד, הגוף יודע איך להתנקות בעצמו. הוא מורכב ממערכת מתוחכמת של מנגנונים שתפקידם לנטרל את הרעלים מבחוץ.
ישנם איברים ספציפיים האחראיים על ניקוי הרעלים של הגוף. האיבר העיקרי שאחראי על פירוק וניטרול הרעלים הוא הכבד. הכבד גורם להפרשת הרעלים אל מחזור הדם ומשם הם מפונים על ידי איברי ההפרשה: כליות, לימפה, מעיים ריאות ועור. ללא פעילות תקינה שאל איברי ההפרשה, לא יוכלו הרעלים להתפנות ממחזור הדם.
אז למה בעצם להתערב בתהליכים טבעיים שהגוף עושה ממילא?
בשביל לעשות ריסטרט פיזי ונפשי ולעזור לגוף להתנקות.
כמו שעושים נקיון פסח פעם בשנה, כמו שעושים ניקוי תוכן למחשב... הדבר נועד לחדש ולרענן את המערכות, לתת להן מנוחה לעודד החלמה, להגביר חיוניות ולהעלות רמות אנרגיה.
כיצד ניתן לדעת שהגיע הזמן לניקוי כבד? לפי הרפואה המסורתית, תפקוד לקוי של הכבד יבוא לידי ביטוי באמצעות תסמינים גופניים שונים, כמו: רגישות למזונות ואלרגיות, קושי בעיכול שומנים, אנזימי כבד גבוהים, הפרעות עיכול, בחילות, עצירות, עייפות, תסמונת המעי הרגיש ואף מחלות כרוניות כמו פסוריאזיס, דלקות מפרקים ומחלות אוטואימוניות שונות... מכאן, שלתהליך ניקוי הרעלים- יש משמעות של רפואה מונעת ומעודדת בריאות. במקרים מסויימים, גם שינוי קטן בתזונה יכול להיות שינוי משמעותי לגוף, ללא צורך בתהליך ניקוי רעלים עמוק.
כשאני ממליצה על תהליך של ניקוי למטופל, אני בהכרח משלבת צמחי מרפא יעודיים המגבירים את פעילות הכבד ואיברי ההפרשה. הנה חלק מהצמחים המובילים לתהליך של ניקוי רעלים:
סרפד
צמח מרפא שנחשב ל"מולטיויטמין מהטבע" הודות לרמות גבוהות של הויטמינים והמינרלים שבו, נוגד דלקת, נוגד אלרגיה, מעודד עיכול וספיגה תקינים. הוא נחשב כמטהר דם מרעלים בעיקר באמצעות פינוי רעלים דרך הכליות, הודות לפעילות השיתון שלו.
אחת הדרכים הנוחות לצרוך סרפד, היא לחלוט עלים טריים או יבשים ולשתות את החליטה לאורך היום. ניתן גם לאדות את העלים הטריים, ולהוסיף לסלט או לתבשיל.
סלק
אחת המתנות שתוכלו לתת לגוף שלכם בתקופת ניקוי האביב (ובכלל) היא צריכת סלק יומיומית!
הסלק הוא מקור אדיר לויטמינים ומינרלים חשובים כמו מגנזיום, אשלגן, חומצה פולית, ויטמין C, ברזל ועוד. החומר המעניק לו את צבעו הוא הבטאציאנין- נוגד חמצון רב עוצמה. הסלק מעודד תהליכי פינוי רעלים בכבד ומשקם את רקמת הכבד. הוא מכיל בטאין ופקטין, סיבים שמסייעים לכבד להפטר מעודפי פסולת דרך מערכת העיכול.
תה ירוק
תה ירוק הוא נוגד חמצון עוצמתי ואחד הצמחים היעילים ביותר לפינוי רעלים מהגוף. הרעלים יוצרים רדיקלים חופשיים (מולקולות שמחמצנות את התאים), לכן חשיבות נוגדי החמצון בניקוי רעלים הוא קריטי לשמירה על הכבד. התה הירוק מכיל חומרים שנקראים פוליפנולים שמנקים את הכבד ומשפרים פעילותו ומפנים רדיקלים חופשיים שמסתובבים בזרם הדם. בנוסף לזאת, לתה הירוק יכולת לזרז חילוף חומרים ושריפת שומנים, הוא מסייע בפינוי שומנים מהדם והפחתת יתר לחץ דם.
ריחן קדוש
צמח מרפא מהרפואה ההודית המסורתית בעל ריח ארומתי חזק ועפיצות. בתרבות ההודית הוא נחשב כצמח התורם לאיכות חיים ואריכות ימים. הריחן הקדוש מכיל חומרים נוגדי חמצון המסייעים לגוף לנטרל רעלים, כימיקליים ורדיקלים חופשיים.יש לו פעילות מפחיתת סוכר ושומנים בדם ומאזנת לחץ דם. כמו כן הוא מיטיב עם מערכת העיכול- מפחית חומציות בקיבה ומשקם את הרירית.
זרעי גדילן מצוי
הגדילן הוא קוץ שיכול לגדול ולשרוד בכל מקום. התכונות ההשרדותיות הללו אצורות בזרעיו, המשמשים מזה שנים רבות לטיפול בבעיות בריאות שונות ולטיהור רעלים. צמח מרפא הנחשב לחבר הטוב ביותר של הכבד ובעל יכולת פינוי רעלים עוצמתית. הגדילן המצוי מכיל חומר הנקרא סילימרין שלו פעולה מגינת כבד ומשקמת רקמת כבד פגועה. הודות לסילימרין, לגדילן יכולת להפחית נזקים שנגרמו לכבד מתרופות, כימיקלים, מתכות כבדות, אלכוהול וכו'. לפי מחקרים, הסילימרין מדכא את הצמדות הרעלים לדפנות התאים הוא מפחית שומנים וכולסטרול בדם ומונע פגיעה חמצונית בכלי הדם. את זרעי הגדילן ניתן לאכול באביב לאחר הפריחה, ניתן ללעוס או לטחון את הזרעים, או להרתיח במים כרבע שעה ואז לשתות את המרתח.
רוצים לקרוא על אנזימי עיכול? הקליקו כאן
Comments